Timo Baumgartl helpt Haller met zijn gevecht tegen kanker: 'Ik schrijf hem regelmatig'
i

Pro Shots / imago

Timo Baumgartl helpt Haller met zijn gevecht tegen kanker: 'Ik schrijf hem regelmatig'

Bart van der Wijst • 20:29, 10-08-2022 / Laatste Update: 07:23, 12-12-2023

Timo Baumgartl staat alweer een tijdje op het trainingsveld. En dat is mooi nieuws, want bij de Duitse werd een paar maanden geleden een tumor ontdekt. Oud-Ajacied Sébastien Haller maakt nu ongeveer hetzelfde door als Baumgartl, die de Frans-Ivoriaanse spits helpt in zijn strijd tegen de ziekte.

"Het is een overweldigend gevoel om vanuit het ziekenhuis terug naar het veld te gaan. De vreugde om hier (het trainingscomplex, red.) elke dag te rijden. Ik doe de revalidatie samen met het team, ik ben aanwezig bij de vergaderingen en alle processen. Zo kom ik weer in de stemming", zegt Baumgartl in een openhartig interview met Bild.

Hulp

Baumgartl is niet de enige speler in de Bundesliga bij wie kanker geconstateerd werd. Dat gebeurde ook bij Marco Richter (Hertha BSC) en zoals iedereen weet bij Haller (Borussia Dortmund). Baumgartl, die door PSV verhuurd wordt aan Union Berlin, helpt het tweetal.

"Ik ken Marco al heel lang, we zijn goede vrienden. Ik heb veel met hem geschreven", vertelt Baumgartl. "Ook met Sebastien, die nu een beetje hetzelfde doormaakt als ik. Ik probeer hem tips te geven over hoe ik er doorheen ben gekomen. Ik kijk uit naar het moment dat hij terug is en hopelijk spelen we in de 2e seizoenshelft tegen elkaar. Dat zal een emotioneel weerzien worden", aldus Baumgartl.