Titelrace Premier League ligt HE-LE-MAAL open: Manchester City verslaat Arsenal in Londen

Sjors Tanis • 23:28, 15-02-2023 / Laatste Update: 21:46, 11-12-2023

Manchester City zit weer volop in de strijd om het kampioenschap in de Premier League. Met Nathan Aké de hele wedstrijd in de basis won de titelhouder de kraker op bezoek bij koploper Arsenal. Het werd 1-3 in het Emirates Stadium in Londen.

Beide teams hebben 51 punten, ManCity is koploper op basis van doelsaldo. Arsenal heeft echter een duel minder gespeeld: 22 om 23. Het Manchester United van trainer Erik ten Hag staat 3e: 46 uit 23.

Verschil gemaakt in slotfase

Door een fout van Arsenal-verdediger Takehiro Tomiyasu opende Kevin De Bruyne in de 24e minuut de score namens de bezoekers. Vlak voor rust benutte Bukayo Saka een penalty: 1-1.

Na rust waren beide teams lange tijd voorzichtig. In de 72e minuut was het Jack Grealish die het net vond voor Manchester City: 1-2. Zo'n 10 minuten later besliste Erling Haaland de kraker op aangeven van De Bruyne. Het is de 4e wedstrijd op rij (waarvan 3 in de Premier League en 1 in de FA Cup) dat Arsenal, de ploeg van trainer Mikel Arteta, niet wint, waardoor de voorsprong op het ManCity van leermeester Pep Guardiola als sneeuw voor de zon is verdwenen.