Titelstrijd in Engeland blijft spannend dankzij remise tussen Liverpool en Arsenal
i

Getty Images

Titelstrijd in Engeland blijft spannend dankzij remise tussen Liverpool en Arsenal

Bart van der Wijst • 21:36, 23-12-2023 / Laatste Update: 22:15, 05-01-2024

Arsenal gaat als koploper de kerst in. De ploeg van trainer Mikel Arteta speelde zaterdagavond met 1-1 gelijk op bezoek bij Liverpool. Daar mag vooral Arsenal blij mee zijn, want Liverpool kreeg dé kans om er met drie punten vandoor te gaan. Trent Alexander-Arnold mikte echter op de lat.

Liverpool veroverde halverwege de eigen helft de bal en kwam er vliegensvlug uit. Arsenal had één verdediger over die het moest opnemen tegen vijf Liverpool-spelers. Mo Salah had z'n ploeggenoten voor het uitkiezen en gaf de bal aan Alexander-Arnold. De rechtsback schoot met binnenkant rechts snoeihard op de lat. Zo eindigde de wedstrijd in 1-1.

Snelle goal

Daar zal met name Liverpool teleurgesteld over zijn. Zij waren de betere ploeg, ondanks dat ze snel op achterstand kwamen. Verdediger Gabriel kopte Arsenal binnen vijf minuten op voorsprong. Het leek buitenspel, maar de knie van Cody Gakpo hief dat op.

De 0-1 van Gabriel:

Gelijkmaker

Daarna nam Liverpool de regie over. Jürgen Klopp vroeg voor de topper al of de fans zich wilden laten horen, dat deden ze. Het publiek stuwde de thuisploeg naar voren. Dat zorgde na een half uur voor de 1-1. Alexander-Arnold stuurde Salah met een geweldige bal weg. De Egyptenaar dolde Oleksandr Zinchenko en schoot hard in de korte hoek raak.

Na rust hielden de ploegen elkaar lang in de tang. Liverpool was vaak slordig in de eindpass en kreeg zoals gezegd één goede mogelijkheid. In de herhaling bleek dat de bal net opstuiterde toen Alexander-Arnold schoot.

Stand

Arsenal is met Kerstmis koploper. Vaak wordt die ploeg ook kampioen, behalve vorig jaar dan. Toen stond Arsenal ook met de kerst bovenaan, uiteindelijk werd Manchester City kampioen. Nu staat Arsenal met 40 punten bovenaan, gevolgd door Liverpool en Aston Villa.