🎥 | Toby Alderweireld verandert van gedachten en stopt toch als Belgisch international

Joris Kaper • 12:25, 06-03-2023 / Laatste Update: 00:23, 09-01-2024

Oud-Ajacied Toby Alderweireld zet per direct een punt achter zijn carrière bij de Rode Duivels. Dat zegt de 34-jarige centrale verdediger op zijn Instagram. De nieuwe bondscoach Domenico Tedesco zal dus geen beroep meer op hem kunnen doen. Alderweireld speelde in zijn carrière 127 interlands voor de Belgische nationale ploeg.

De beslissing van Alderweireld kan bestempeld worden als een kleine verrassing, want afgelopen december had hij nog aangegeven dat hij ook na het WK in Qatar beschikbaar zou blijven voor de nationale ploeg. Op die woorden is hij een paar maanden later dus teruggekomen. Alderweireld zegt dat hij zich volledig wil focussen op zijn club FC Antwerp.

Hint

Vorige week hintte Alderweireld in een interview al op een naderend afscheid en dat hij anders naar de situatie keek dan in december. Toch zei hij toen: "Het blijft mijn intentie om door te gaan. Alleen: als ik het gevoel krijg dat het op een dag toch te veel wordt, zal de nationale ploeg het eerste zijn dat afvalt. Antwerp staat op de eerste plek."

Einde 'Gouden Generatie'

Alderweireld debuteerde in 2009 en groeide uit tot een onbetwiste sterkhouder van de 'Gouden Generatie'. Die generatie lijkt echter verleden tijd, want ook aanvaller Eden Hazard besloot na het WK al een punt te zetten achter zijn interlandcarrière.