Toch nog prijs voor Feyenoord: veld van De Kuip voor 7e keer op rij het beste
i

ANP

Toch nog prijs voor Feyenoord: veld van De Kuip voor 7e keer op rij het beste

admin • 16:06, 31-05-2021 / Laatste Update: 08:48, 08-01-2024

Feyenoord zou willen dat het net zo succesvol is als zijn grasmeester. Voor de 7e keer op rij werd de veldencompetitie gewonnen. Het veld in De Kuip van grasmeester Erwin Beltman krijgt een gemiddelde score van 4,88.

De Johan Cruijff Schaal in de zomer van 2018 was de laatste prijs die door de selectie werd veroverd, maar de grasmeester is niet te stoppen. Voor de 7e keer op rij – de coronapauze niet meegeteld – werd hij 'kampioen' van Nederland.

Nieuwkomer

AZ eindigde op duidelijke afstand als 2e met een score van 3,94, terwijl ADO Den Haag en Ajax de 3e plaats delen met een beoordeling van 3,82. ADO's kunstgras stond altijd onderaan, maar het echte gras valt in de smaak. Helaas zegt dat dus niets over de prestaties van de club, want ADO degradeerde. Check hier de hele ranglijst.

Aanvoerders

De aanvoerders van alle uitspelende clubs geven na iedere speelronde hun beoordeling door aan de VVCS. De vakbond gebruikt die scores om een ranglijst te maken, waaruit blijkt wie het beste veld heeft. Feyenoord komt dus opnieuw als winnaar uit de bus en de greenkeepers krijgen binnenkort een schaal.