Top 200 grootste talenten: Milos Kerkez van AZ op plek 7
i

Getty Images

Top 200 grootste talenten: Milos Kerkez van AZ op plek 7

Brian Vesseur • 18:40, 26-04-2023 / Laatste Update: 00:20, 12-12-2023

CIES Football Observatory heeft woensdag een top 200 van grootste voetbaltalenten van onder de 20 jaar naar buiten gebracht. Die ranglijst is gebaseerd op gespeelde wedstrijden en de geleverde kwaliteit in die wedstrijden. Milos Kerkez van AZ staat op plek 7 van alle spelers!

Per positie zijn er 20 spelers geselecteerd. In de algemene ranglijst staat Pablo Gavi (FC Barcelona) bovenaan, voor Jude Bellingham (Borussia Dortmund).

Alle talenten naast Kerkez

Bij de keepers staan Tom de Graaff (Ajax) en Kjell Peersman (PSV) in het lijstje. Bij de centrale verdedigers vinden we Wouter Goes (AZ) en Jorrel Hato (Ajax). Silvano Vos (Ajax) staat bij de defensieve middenvelders, Kacper Kozlowski (Vitesse) en Philip Brittijn (De Graafschap) bij de centrale middenvelders.

Kristian Hlynsson (Ajax) staat bij de aanvallende middenvelders en er zijn liefst 4 linksbuitens uit de Nederlandse competities: Myron van Brederode (AZ), Basar Onal (De Graafschap), Gabriel Vidović (Vitesse) en Mika Godts (Ajax). Jason van Duiven (PSV) is de spits.