Topschutter Dallinga en trainer Dijkhuizen na promotie Excelsior: 'Wij zijn de waardige club'

Eimert Pruis • 23:41, 29-05-2022 / Laatste Update: 13:33, 07-01-2024

Na de laatste misser van ADO Den Haag was er geen tijd om te juichen voor Excelsior. De spelers van Excelsior moesten razendsnel richting de kleedkamer vluchten, waar ze wel veilig hun feestje konden vieren.

"Ik heb hier echt geen woorden voor, dit is echt niet normaal", zei spits Thijs Dallinga enkele minuten na de strafschoppenserie in de catacomben van het Cars Jeans Stadion in Den Haag. "Hoe we zijn begonnen vanavond en hoe we hier nu staan.. Het is echt niet normaal", vervolgde Dallinga met trillende stem en tranen in zijn ogen.

Blunder niet fataal

"Ik dacht dat mijn gemiste penalty fataal zou zijn. We hebben 45 wedstrijden gespeeld. Dat voel je wel gedurende zo'n avond. Dit is echt niet normaal", zei Dallinga nog maar eens. De 21-jarige spits uit Groningen scoorde dit seizoen 36 keer in 44 wedstrijden voor Excelsior.

Dijkhuizen: 'We hebben het verdiend'

Ook Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen was beduusd voor hij de kleedkamer inging voor het feestje met zijn spelers. "Ik weet niet wat er allemaal gebeurd is. Je gaat toch niet om een analyse vragen hè?", zei hij tegen ESPN-verslaggever Jan-Joost van Gangelen. "Ik denk dat we het hebben verdiend. Ik denk dat wij een waardige club zijn. Dit is echt heel mooi."

ME kwam het veld op na de door ADO misgelopen promotie