'Toptalent Dean Huijsen is jeugdinternational van Nederland, maar wil voor Spanje uitkomen'
i

Getty Images

'Toptalent Dean Huijsen is jeugdinternational van Nederland, maar wil voor Spanje uitkomen'

Brian Vesseur • 17:44, 23-10-2023 / Laatste Update: 13:43, 07-01-2024

Dean Huijsen debuteerde zondag op 18-jarige leeftijd voor Juventus, in het gewonnen duel (1-0) tegen AC Milan. Huijsen staat bekend als een talentvolle centrale verdediger, die in de komende jaren dé man in de Juventus-verdediging moet worden. Maar mogelijk niet die van Oranje! Het Spaanse AS weet dat Huijsen voor het Spaanse elftal wil kiezen.

Hoe zit dat precies? Huijsen is namelijk een Nederlander en speelt dan ook al voor de jeugdelftallen van Oranje. In september maakte hij als aanvoerder zijn debuut voor Nederland onder 19. Maar Huijsen woonde vanaf zijn 5e op het Spaanse Marbella en ziet dat land dus ook als zijn thuis. AS weet dat als hij de kans krijgt, hij voor Spanje wil kiezen.

Nederland vs. Spanje

Dan moet er wel het een en ander in gang worden gezet door Spanje om een paspoort voor hem te regelen, maar dat lijkt slechts een formaliteit. Aan de KNVB dus de taak om pro-actief te zijn en hem over te halen om voor het Nederlands elftal te kiezen. Anders is, zoals AS het schetst, Huijsen op het WK 2030 dé leider van de Spaanse verdediging.