Toptransfer voor Janis Blaswich: keeper verruilt Almelo na dit seizoen voor Leipzig
i

Pro Shots

Toptransfer voor Janis Blaswich: keeper verruilt Almelo na dit seizoen voor Leipzig

Sjors Tanis • 16:38, 15-02-2022 / Laatste Update: 19:24, 08-01-2024

Janis Blaswich speelt vanaf volgend seizoen bij RB Leipzig, de nummer 4 van Duitsland. De 30-jarige doelman van Heracles vertrekt transfervrij uit Almelo om zijn droom waar te maken: spelen in de Bundesliga.

Het was al bekend dat hij aan het einde van dit seizoen zou vertrekken bij Heracles.

Plek op de bank in Duitsland

De aanvoerder kreeg een nieuw contract aangeboden, maar koos ervoor om een nieuwe weg in te slaan. Dat is RB Leipzig geworden, waar hij genoegen moet nemen met een reserverol. Peter Gulacsi is er nu nog de onbetwiste nummer 1. Blaswich wordt de nummer 2. 

Unieke kans

"Het stond hoog op mijn lijst om nog een keer in de Bundesliga te keepen en daar wilde ik op wachten”, zegt de 30-jarige doelman. „Nu deze kans voorbijkomt, kan ik het niet laten liggen.” Blaswich is bezig aan zijn 4e seizoen in Almelo en keepte tot nu toe 109 officiële duels voor Heracles.

De club had Blaswich er graag bij gehouden, maar moet op zoek naar een vervanger. Tegelijk is Heracles trots op de stap die hij zet. "We mogen trots zijn dat we opnieuw iemand afleveren aan een goede club in een Europese topcompetitie”, zegt Tim Gilissen, technisch directeur.

Check hier het interview met Blaswich nadat zijn transfer naar Leipzig bekend werd: