Topvorm! Wolfsburg-speler Max Kruse maakt hattrick binnen 23 minuten

Pro Shots / Witters

Joris Kaper • 00:35, 23-04-2022 / Laatste Update: 03:54, 12-12-2023

Een absolute topavond voor Max Kruse en zijn club VfL Wolfsburg! De Duitser ging vrijdag tegen FSV Mainz 05 los door 3 keer te scoren in slechts 23 minuten. Teamgenoot Jonas Wind opende in de 8e minuut de score, maar daarna was het de beurt aan aanvallende middenvelder Kruse.

Binnen een tijdsbestek van slechts 23 minuten wist de Duitser 3 keer het net te vinden: in de 24e (strafschop) en 35e minuut en in de blessuretijd van de 1e helft.

Wolfsburg met man minder

Tussendoor maakte Wind ook nog eens zijn 2e goal van de avond, waardoor de thuisploeg met 5-0 de rust inging. Niklas Tauer van Mainz hielp Wolfsburg trouwens wel een handje, want de middenvelder kreeg halverwege de 1e helft een rode kaart voorgeschoteld.

Publiekswissel

De trainer van Mainz was uiteraard niet tevreden en dat liet hij weten: in de rust wisselde hij maar liefst 4 spelers, waaronder Nederlander Jean-Paul Boëtius. Daarmee beperkte Mainz-trainer Bo Svensson de schade, want in de 2e helft werd er niet meer gescoord. Max Kruse werd in de 81e minuut bedankt voor zijn diensten en kreeg een mooie publiekswissel.