Topweekend in de Eredivisie met Ajax - PSV én AZ - Feyenoord
Brian Brobbey tijdens PSV - Ajax (5-2) / Getty Images

Topweekend in de Eredivisie met Ajax - PSV én AZ - Feyenoord

13:00, 29-01-2024

Een Superweekend XL in de Eredivisie! Er staan met Ajax - PSV en AZ - Feyenoord twee absolute toppers op het programma in de Nederlandse competitie. Met de huidige stand in de Eredivisie zijn beide duels extra spannend.

Afgelopen weekend liet Feyenoord namelijk punten liggen tegen FC Twente (0-0), terwijl AZ op bezoek bij sc Heerenveen ook gelijkspeelde (2-2). PSV won natuurlijk weer, maar Ajax won ook. Dat de Amsterdammers weer winnen, zal FC Twente en AZ toch wat zorgen inboezemen. Het verschil tussen de nummer twee en vijf is 'maar' negen punten.

Onderaan dit artikel vind je de huidige stand van de Eredivisie.

Ajax - PSV

Komende zaterdag speelt Ajax in eigen huis tegen PSV, om 20:00 uur. Bij een zege voor Ajax doet de ploeg van John van 't Schip een serieuze aanval op de derde plek, die nu nog in handen is van FC Twente. De Tukkers staan vier punten voor op Ajax, AZ heeft nog maar één puntje voorsprong op de Amsterdammers.

Maar van PSV winnen is makkelijker gezegd dan gedaan. De Eindhovenaren wonnen tot nu toe achttien keer en speelden één keer gelijk. Ajax kan er hoop uit putten dat het nog steeds de enige ploeg in de Eredivisie is dat dit seizoen twee doelpunten tegen PSV maakte. Het werd wel 5-2 voor PSV in het Philips Stadion.

AZ - Feyenoord

De andere topper gaat tussen AZ en Feyenoord. Zeker de Rotterdammers hebben het maar druk. Woensdag 24 januari speelden ze tegen PSV in de TOTO KNVB Beker, afgelopen zondag tegen FC Twente, komende zondag tegen AZ en dan op 7 februari wéér tegen AZ, maar dan voor de beker.

AZ - Feyenoord voor de competitie begint zondag (4 februari) om 14:30 uur. Feyenoord staat vijf punten voor op FC Twente en staat redelijk veilig op de tweede plek, terwijl AZ vreest voor de vierde plek. De Alkmaarders hebben nog maar één punt voorsprong op Ajax en pakten uit de afgelopen tien wedstrijden slechts tien punten.

Feyenoord won het thuisduel tegen AZ met 1-0 / Getty Images

Programma Eredivisie, speelronde 20

Vrijdag 2 februari
20:00 | Almere City - Excelsior

Zaterdag 3 februari
16:30 | FC Twente - RKC Waalwijk
18:45 | Fortuna Sittard - sc Heerenveen
20:00 | Ajax - PSV
21:00 | NEC - Heracles Almelo

Zondag 4 februari
12:15 | Vitesse - Go Ahead Eagles
14:30 | FC Utrecht - FC Volendam
14:30 | AZ - Feyenoord
16:45 | Sparta Rotterdam - PEC Zwolle