Tot ziens? Chelsea geeft Hakim Ziyech geen rugnummer voor aankomend seizoen
i

Chelsea FC via Getty Images

Tot ziens? Chelsea geeft Hakim Ziyech geen rugnummer voor aankomend seizoen

Trevor Wagener • 15:07, 08-08-2023 / Laatste Update: 01:27, 12-12-2023

Het huwelijk tussen Hakim Ziyech en Chelsea lijkt op de klippen te lopen. De international van Marokko heeft geen rugnummer gekregen voor het nieuwe, aankomende seizoen en werd eerder al vriendelijk verzocht thuis te blijven in plaats van mee te gaan op trainingskamp naar de Verenigde Staten.

Zie ook 📸👀: Oei! Hakim Ziyech reed z'n Rolls Royce zelf naar de schroothoop

Mauricio Pochettino is de nieuwe manager op Stamford Bridge en dat lijkt onder meer Ziyech zijn plek in de selectie te kosten. Vorig jaar kwam de oud-speler van Ajax, Twente en Heerenveen nog tot 18 potjes in de Premier League.

Rugnummerloos

Ziyech vertrok 3 jaar geleden uit Amsterdam en kende wisselende periodes in Londen. Hij wisselde basisplaatsen met plekken op de reservebank af, en zag managers komen en gaan. Zo werkte Ziyech achtereenvolgens met Thomas Tuchel, Graham Potter, Bruno Saltor, Frank Lampard en dus ook Poch. Een soort van.

Pochettino en de Chelsea-staf heeft wél superveel vertrouwen in Ian Maatsen. De 21-jarige jeugdinternational kreeg de voorbije weken de kans in de voorbereiding en werd de afgelopen jaren met succes verhuurd aan Charlton Athletic, Coventry City en Burnley. De van PSV overgekomen Noni Madueke heeft nummer 11 toegewezen gekregen.