Trainer FC Twente opvallend openhartig over interesse in nieuwe spits: 'Hij zit daar voor Boadu'
Myron Boadu in actie voor AS Monaco. Binnenkort bij FC Twente? ©Pro Shots

Trainer FC Twente opvallend openhartig over interesse in nieuwe spits: 'Hij zit daar voor Boadu'

17:19, 28-01-2024 / Laatste Update: 17:26, 28-01-2024

FC Twente raakt Manfred Ugalde kwijt aan Spartak Moskou en is dus op zoek naar een nieuwe spits. Dat die er snel moet komen, bleek zondagmiddag wel na de wedstrijd tegen Feyenoord. Trainer Joseph Oosting zei na afloop eerlijk in wie FC Twente geïnteresseerd is.

De club uit Enschede kreeg uit bij Feyenoord geen schot op doel. Desondanks bleef de ploeg van Oosting verdedigend goed op de been. Het bleef 0-0 in de Kuip. Na afloop stond Oosting ESPN te woord en gaf hij eerlijk aan dat technisch directeur Arnold Bruggink voor de club naar Monaco is gegaan.

'Boadu of Van Hooijdonk?'

Ook de naam van de nieuwe spits viel al: Myron Boadu. De oud-speler van AZ, die veel indruk maakte in de Eredivisie, zit alweer een tijdje bij Monaco. FC Twente wil hem nu in ieder geval naar Enschede halen als vervanger van Ugalde. "Arnold zit inderdaad in het vliegtuig", zei Oosting eerlijk bij ESPN. Op de vraag of hij dan op weg was naar Sydney van Hooijdonk of Myron Boadu, zei Oosting ook eerlijk: "Ik denk naar Boadu, ja. Ik ben niet zo van het schimmig doen. We hebben een spits nodig, dat is duidelijk. We hebben een lijstje en daar is Bruggink mee bezig."

Boadu ging in de zomer voor zo'n vijftien miljoen euro van AZ naar AS Monaco. In Frankrijk brak de nog altijd pas 23-jarige aanvaller nooit echt door. Inmiddels staat hij op 68 wedstrijden voor Monaco, waarin hij tien keer scoorde en twee assists gaf.