Trainer Kees van Wonderen gepresenteerd in Heerenveen: ‘Zij moeten dan ook aan de slag'
i

Pro Shots

Trainer Kees van Wonderen gepresenteerd in Heerenveen: ‘Zij moeten dan ook aan de slag'

Sjors Tanis • 15:53, 31-05-2022 / Laatste Update: 18:11, 08-01-2024

Kees van Wonderen zocht na 2 jaar Go Ahead Eagles een uitdaging en heeft die gevonden bij Heerenveen. Hij wil de Friese club op zoveel mogelijk onderdelen vooruit helpen. Dat zei de trainer dinsdag bij zijn presentatie, waar hij zijn handtekening zette onder een 2-jarig contract.

Van Wonderen belde al met alle spelers en legde zo het 1e contact met zijn selectie. "Ik wil weten hoe ze naar zichzelf kijken", zei hij volgens het AD.

'Aan de slag'

"En hoe kijken ze naar de club? Wat gaat goed en wat kan beter? Dan kan je daarop actie ondernemen. Als de spelers zien dat iets gebeurt met hun opmerkingen, betekent dat ook wat voor hen. Zij moeten dan ook aan de slag."

Verbeteren

Bij Go Ahead Eagles had de trainer, die met de club uit Deventer promoveerde naar de Eredivisie en zich dit seizoen zonder al te veel problemen wist te handhaven, het gevoel dat hij na 2 jaar een deurtje verder moest kijken. Hij zocht vervolgens voor volgend seizoen niet een club die al draait als een geoliede machine, maar eentje waar nog het nodige werk te verzetten is.

"Ik was niet op zoek naar slechts een baantje, maar een uitdaging. Het is niet mijn doel invulling te geven aan dat wat er al is. Ik wil juist mijn bijdrage leveren aan het verbeteren van alle stukjes bij Heerenveen. De faciliteiten moeten zo zijn dat je de spelers kan bedienen. Als al die radartjes in orde zijn, voelen zij dat de omgeving waarin ze werken leidt tot beter presteren."