Trainer van Crystal Palace onwel geworden, naar ziekenhuis voor onderzoek
Trainer Roy Hodgson van Crystal Palace. ©AP

Trainer van Crystal Palace onwel geworden, naar ziekenhuis voor onderzoek

21:11, 15-02-2024

Crystal Palace werd donderdag opgeschrikt door het uitvallen van trainer Roy Hodgson. De 76-jarige Engelsman werd onwel tijdens de training en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Daar is de situatie volgens het laatste nieuws stabiel.

Hodgson staat onder grote druk bij de ploeg uit de Premier League. Crystal Palace staat vijftiende in de Engelse competitie, met maar vijf punten boven de degradatiezone. Volgens Engelse media stond de club op het punt om Hodgson te ontslaan vanwege de tegenvallende resultaten.

Crystal Palace cancelde na de ziekenhuisopname van de trainer een persconferentie die gepland stond voor donderdagmiddag. Hodgson zou daarin vooruitblikken op het duel met Everton van maandag. "Iedereen wenst Roy een spoedig herstel toe", meldde de club op X. "Zijn situatie is stabiel en Roy krijgt momenteel onderzoeken in het ziekenhuis."

Hodgson had vorige week net zijn tweehonderste wedstrijd gecoacht als trainer van Crystal Palace. Hij stapte vorig seizoen in voor de laatste tien wedstrijden van het seizoen. Hij leidde de club uit Londen naar plek elf, maar verloor dit seizoen al tien van de laatste zestien duels in de Premier League.

Toch ontslag

Volgens de BBC gaat Crystal Palace ondanks de slechte gezondheid van Hodgson de trainer ontslaan. Zijn vervanger wordt waarschijnlijk Oliver Glasner van Eintracht Frankfurt.