Transfer voor De Tomás toch rond, ondanks klappen en kopstoot tegen voorzitter door zaakwaarnemer
i

EPA

Transfer voor De Tomás toch rond, ondanks klappen en kopstoot tegen voorzitter door zaakwaarnemer

Jeroen Rooseboom • 14:30, 13-09-2022 / Laatste Update: 00:46, 12-12-2023

De Spaanse spits Raúl De Tomás verruilt Espanyol na verhitte onderhandelingen voor Rayo Vallecano. Die club uit Madrid maakte bekend dat De Tomás een contract tot de zomer van 2027 heeft ondertekend. Vorige week gingen de zaakwaarnemer van de spits en de voorzitter van Rayo Vallecano nog met elkaar op de vuist.

Spaanse media meldden dat Rayo-voorzitter Raúl Martín Presa een klap zou hebben uitgedeeld aan zaakwaarnemer Iván García, die daarop reageerde met een kopstoot op de neus van Presa. Volgens de club heeft alleen García geweld gebruikt. Presa moest zich naar eigen zeggen in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn neus en heeft bij de politie aangifte gedaan tegen de zaakwaarnemer.

Goalgetter

Ondanks alle commotie kwam de transfer van De Tomás wel rond. De 4-voudig Spaans international maakte vorig seizoen 17 doelpunten voor Espanyol in La Liga, maar raakte desondanks uit de gratie bij die club. Een jaar eerder leidde hij Espanyol met 23 doelpunten als kampioen van de 2e klasse terug naar de hoogste afdeling. De Tomás speelde daarvoor op huurbasis al voor Rayo Vallecano. In 2 jaar maakte hij 38 competitiegoals.