Transferspecialist Fabrizio Romano: 'Hakim Ziyech keert niet terug bij Chelsea'
Hakim Ziyech. © Getty Images

Transferspecialist Fabrizio Romano: 'Hakim Ziyech keert niet terug bij Chelsea'

13:48, 08-05-2024 / Laatste Update: 13:48, 08-05-2024

Hakim Ziyech keert na dit seizoen niet terug naar Chelsea, dat hem verhuurt aan het Turkse Galatasaray. Dat maakt transferspecialist Fabrizio Romano bekend. Ajax-fans hoeven geen hoop te hebben op een terugkeer, want de 31-jarige Ziyech blijft actief bij Galatasaray.

"Hakim Ziyech keert niet terug naar Chelsea omdat hij voorgoed naar Galatasaray blijft", schrijft de Italiaan Romano op X. "Koopoptie geactiveerd en getekend, Chelsea heeft al een brief naar Gala gestuurd waarin de overeenkomst werd bevestigd."

Ziyech stapte in de zomer van 2020 na enkele succesvolle jaren bij Ajax over naar Chelsea. Vaste basisspeler werd de Marokkaanse voetballer echter nooit onder Frank Lampard, Thomas Tuchel en Graham Potter. Dus besloten The Blues hem afgelopen jaar te verhuren aan het Turkse Galatasaray, momenteel met nog drie wedstrijden te gaan koploper in de Süper Lig. Aartsrivaal Fenerbahçe volgt op zes punten.

Ziyech speelde door blessures en deelname aan de Afrika Cup een flink deel van het seizoen voor Galatasaray. Sinds begin maart is hij terug en doet hij het uitstekend. In 6 wedstrijden scoorde Ziyech 4 keer en gaf hij 2 assists.