Verantwoordelijke Ajax-transfers geeft grote update: 'Geen belletje voor Bergwijn, verwachten niet te veel'
i

Pro Shots

Verantwoordelijke Ajax-transfers geeft grote update: 'Geen belletje voor Bergwijn, verwachten niet te veel'

Yvo van Dorst • 10:59, 08-01-2024 / Laatste Update: 09:54, 15-01-2024

Kelvin de Lang is als hoofdscout deze winter verantwoordelijk voor de transfers bij Ajax. Rondom de Amsterdammers kwamen er al de nodige geruchten naar buiten, maar volgens de tijdelijke technisch directeur is het nog heel rustig op transfergebied. Zo zou er nog geen interesse zijn getoond in spelers als Steven Bergwijn en Steven Berghuis.

"Dat heb ik alleen maar online gelezen. Ze hebben mij niet gebeld, kan ik je beloven", vertelt De Lang over de interesse in Bergwijn tegen het Algemeen Dagblad. Volgens Fabrizio Romano West Ham United veel interesse hebben in de captain van de Amsterdammers. De Engelsen willen gaan bieden zodra er spelers verkocht zijn bij The Hammers.

Jorrel Hato

De Lang is ook bezig met de contractverlenging van de begeerde Jorrel Hato. De verdediger geniet een hoop interesse van Duitse clubs en Arsenal, maar Ajax hoopt op een verlenging. "We willen graag dat hij blijft en we hebben ook goede hoop dat we eruit gaan komen. Waar het op hangt kan ik niks over zeggen."

Weinig verwachtingen

Ajax-fans hopen massaal op een drukke transferwinter met de terugkeer van een aantal oud-spelers. De Lang waarschuwt de supporters echter dat ze niet te veel moeten verwachten. "Ik verwacht niet te veel wisselingen. Je weet het nooit, maar supporters moeten niet te veel verwachten van deze transferperiode. Ik snap dat ze graag iets zien gebeuren, maar het moeten verstandige en geen opportunistische keuzes zijn."