Transfervrije Lasse Schöne terug naar Ajax? ‘Ik kan het niveau aan’
i

BSR Agency

Transfervrije Lasse Schöne terug naar Ajax? ‘Ik kan het niveau aan’

Robert Hüsken • 11:33, 08-01-2021 / Laatste Update: 21:36, 07-01-2024

Lasse Schöne (34) is niet langer speler van Genoa, de club waarmee de Deen tot een akkoord is gekomen over contractontbinding. Schöne wil graag op een goed niveau blijven spelen, om zo in aanmerking te blijven komen voor de EK-selectie van Denemarken komende zomer. Een stap naar Ajax acht hij ‘niet onrealistisch’, dat zei hij tegen het Algemeen Dagblad.

,,Dat mijn contract nu is ontbonden, is het beste voor beide partijen", zegt Schone tegen het AD. ,,Het eerste jaar ging hartstikke goed, ik speelde alles. Al hoopten we natuurlijk hoger te staan. Het laatste halfjaar was de situatie heel anders (hij werd door Genoa niet ingeschreven voor de Serie A), waardoor ik ben blij ben dat het nu zo ver is dat ik transfervrij ben."

Ajax?

Of Ajax in het hoofd zit van Lasse Schöne? ,,Ajax zit áltijd in mijn hoofd, dat hoef je me niet te vragen. Ajax is mijn club en ik heb er een geweldige tijd gehad, dus zeg nooit nooit. Het is niet onrealistisch. Het zou kunnen. Ik weet wel dat ik het qua niveau aankan. En qua fitheid ook, als ik een weekje getraind heb. Maar er is nog een partij bij betrokken, hè. Ik weet dat ik een hoog niveau nog aankan en er komt een EK aan hè, komende zomer. Mijn gevoel moet goed zijn bij een club zijn en ik wil mijn plezier terugvinden.”