Treble! Manchester City wint Champions League-finale en laat Inter treuren
i

Getty Images

Treble! Manchester City wint Champions League-finale en laat Inter treuren

Marcel Roes • 00:56, 11-06-2023 / Laatste Update: 18:20, 08-01-2024

Manchester City heeft de Champions League gewonnen! In de finale werd het tegen Inter 1-0. Nathan Aké stond in de basis bij de winnaar, Denzel Dumfries bij de verliezer.

De enige goal van de finale in Istanboel kwam van Rodri. De Spanjaard kreeg de bal voor zijn voeten iets binnen het strafschopgebied. Hij zette zijn schoen ertegen en schoof de bal strak achter Inter-keeper André Onana.

Treble voor Manchester City

Manchester City is dit seizoen niet te stoppen. De club werd kampioen van de Premier League en won de FA Cup. Dit was dus stap 3 om de treble te veroveren.

Maar ging het makkelijk? Zeker niet! Bij rust was het onmogelijk om een sterkere ploeg aan te wijzen. Ook viel Kevin de Bruyne uit. Een flinke aderlating op het middenveld.

Bijna 1-1

Na rust kreeg de Engelse kampioen de touwtjes wat strakker in handen. Maar de grote man voorin, Erling Haaland, die werd amper bereikt. Hij kwam tot slechts 1 schot op doel.

En vlak voor tijd hing de 1-1 in de lucht. Robin Gosens kopte een voorzet terug naar Romelu Lukaku. Zijn kopbal werd van de lijn gehaald door doelman Ederson.

Pep Guardiola