Treurig Ajax verliest thuis van Ludogorets, maar plaatst zich wel voor Europa League

Pim Huberts • 23:53, 31-08-2023 / Laatste Update: 10:20, 12-12-2023

Ajax heeft zich geplaatst voor de Europa League. De club uit Amsterdam had alles te danken aan de eerste play-offwedstrijd tegen Ludogorets (4-1), want in de Johan Cruijff ArenA speelde de club meer dan matig. Er werd zelfs verloren van de Bulgaarse club: 0-1.

Carlos Forbs, Brian Brobbey en Steven Bergwijn vormden de voorhoede bij Ajax, maar tot een aanvallende actie kwam het zelden. Sterker nog, na 90 minuten te spelen hadden de Amsterdammers een treurige statistiek van 0 schoten op doel. Maar goed ook dat Georges Mikautadze en Chuba Akpom binnenkort de aanval komen versterken.

Blessure Bergwijn

In de 62e minuut was het raak voor Ludogorets, dat overigens ook niet verbijsterend speelde. De Argentijn Matias Tissera scoorde een rebound. Tot overmaat van ramp blesseerde Bergwijn zich even later en moest vervangen worden door de jonge Belg Mika Godts.

Ook in de laatste minuten van de wedstrijden controleerden de Bulgaren. Buiten een klein kansje van invaller Anass Salah-Eddine was Ajax kansloos en verloor met 0-1.