Treurig nieuws: Sergio Agüero (33) stopt per direct met voetballen vanwege hartproblemen
i

Getty Images

Treurig nieuws: Sergio Agüero (33) stopt per direct met voetballen vanwege hartproblemen

Brian Vesseur • 13:23, 15-12-2021 / Laatste Update: 02:36, 12-12-2023

De carrière van Sergio Agüero (33) zit erop. Eerder dit seizoen werden er hartritmestoornissen vastgesteld bij de Argentijn van FC Barcelona.

Op een persconferentie maakte een zeer geëmotioneerde Agüero woensdag bekend te stoppen als prof.

Lange stilte

Het bleef lang stil toen Agüero het woord bleef, gevolgd door luid geklap van de aanwezigen, onder wie Memphis Depay, Frenkie de Jong en Luuk de Jong. Met veel moeite vertelde Agüero dat hij zijn profcarrière beëindigt. "10 dagen geleden heb ik die beslissing genomen", aldus Agüero.

"Ik ben heel trots op de carrière die ik heb gehad. Ik droomde er altijd van om voetballer te worden", zei de Argentijn in Camp Nou. "Ik wil iedereen bedanken met wie ik heb gewerkt." Na de korte toespraak van Agüero volgde weer een lang applaus.

Held bij ManCity

De 33-jarige spits kwam slechts 5 keer in actie voor Barcelona, de club waar hij afgelopen zomer tekende. Voor Manchester City speelde Agüero liefst 390 wedstrijden, waarin hij 260 keer scoorde. In 2012 hield hij Manchester City aan de landstitel. Eerder speelde hij 230 wedstrijden voor Atlético Madrid, waarin hij precies 100 doelpunten voor maakte.

Agüero begon zijn carrière bij het Argentijnse Indepediente.