🎥 | Trieste eindstand na rellen bij Lens - PSV: 24 gewonden

Joris Kaper • 09:50, 25-10-2023 / Laatste Update: 19:29, 08-01-2024

Dinsdagavond zijn er rondom de Champions League-wedstrijd tussen RC Lens en PSV (1-1) 24 (licht)gewonden gevallen. Dat gebeurde tijdens rellen voorafgaand aan de wedstrijd en tijdens de wedstrijd in het stadion. Daardoor moet PSV vrezen voor een nieuwe straf.

Voor de wedstrijd waren er al rellen in de stad, met 24 lichtgewonden tot gevolg. En ook in stadion Bollaert-Delelis ging het mis, waar supporters van PSV en Lens stoeltjes en andere troep naar elkaar gooiden.

24 gewonden

Volgens de Franse politie waren er 24 lichtgewonden na de 'strijd'. PSV was met 2000 fans aanwezig in het stadion Lens, maar veel meer fans waren naar de Franse stad gekomen zonder een kaartje. De Franse politie rekende vooraf al op zo'n 500 hooligans.

Het ging mis toen een groep van zo'n 200 fans zich vanuit het centrum naar het stadion liep. Daarbij braken rellen uit in de stad zelf, daarna in de buurt van het stadion. De politie gebruikte traangas en wapenstokken om de fans uiteen te drijven. In het stadion ging het weer mis tussen de Eindhovenaren en de Franse fans.

Reactie Luuk de Jong

PSV-aanvoerder Luuk de Jong was niet te spreken over het wangedrag van de fans. "Dat is altijd vervelend, dit soort dingen wil je niet zien. Het is een klein groepje dat dat doet. Ze verpesten het voor de anderen", zei hij. "Als we uitwedstrijden moeten spelen zonder fans, dan tref je daar ook de spelers mee", aldus De Jong.

Straf?

PSV staat er bij de UEFA al niet goed op. Bij de uitwedstrijd tegen Arsenal in de Europa League richtten zij al vernielingen aan en gooiden ze met voorwerpen en vuurwerk naar de Engelse fans. De UEFA strafte PSV toen met het spelen van 1 uitwedstrijd zonder fans, tegen het Noorse Bodø/Glimt. En eind februari viel tijdens de thuiswedstrijd tegen Sevilla, een fan van PSV de doelman van de Spaanse club aan. Daardoor moest een deel van de tribune achter het doel begin dit seizoen leeg blijven in de voorronden tegen Sturm Graz.