Trotse Ronald Koeman bij Jinek over docu en Barça-droom: 'Nog niet doorgedrongen'

Trevor Wagener • 00:10, 13-02-2021 / Laatste Update: 17:52, 08-01-2024

Het was een bijzondere Jinek-uitzending, vrijdagavond op RTL4. Ronald Koeman belde in vanuit Barcelona en aan tafel zaten zijn zoons Tim en Oss-keeper Ronald jr. "Het is een droom die nog niet is doorgedrongen."

De heren praatten in de show over de docu die over vader Ronald is gemaakt. Unieke, intieme beelden achter de schermen van de Barcelona-trainer. Ronald Koeman sprak openlijk over zijn droom die in vervulling ging.

Trotse Koeman

"Ik ben supertrots dat ik hier trainer ben", zei Ronald senior, die ook in ging op de huidige coronatijd. "Ik mis mijn familie, daar wen je niet aan. Soms kunnen ze deze kant op komen na allerlei testen, maar dat blijft moeilijk." Zijn zoons zijn geboren in Spanje en leven mee met hun vaders droom.

"Kippenvel", aldus Ronald jr. "We zijn allemaal fans en ik woon met 4 vrienden die ook fans zijn." Tim haakte in. "Mijn vriendin kijkt geen voetbal meer met me. Vind ze niet gezellig." De boys steunen papa Ronald volop.

Trotse zoons

"Hij is bij veel clubs trainer en speler geweest", aldus Tim. "We hebben veel respect voor hem, dit was de plek waar hij moest zijn." Koeman senior hoopt dat hij nog trainer is als er publiek welkom is. "Dan zou alles AF zijn. Ook gezien de financiële situatie van de club. Moeilijke periode, maar nogmaals: In het niet valt dat bij mijn genot."