🎥 | Tsjechië geeft alles, maar degradeert toch naar League B na nederlaag bij Zwitserland
i

Getty

🎥 | Tsjechië geeft alles, maar degradeert toch naar League B na nederlaag bij Zwitserland

Jeroen Rooseboom • 00:41, 28-09-2022

Ze hebben er alles aan gedaan, maar toch is het Tsjechië niet gelukt om in League A van de Nations League te blijven. In het duel met Zwitserland raakten ze 3 keer het aluminium en miste het land een penalty. De Zwitsers waren effectiever en wonnen met 2-1.

De Tsjechen moesten winnen in Zwitserland om niet te degraderen naar League B in de Nations League en zo begonnen ze ook aan de wedstrijd. Ze overrompelden de Zwitsers in het begin. Adam Vlkanova raakte met een vlammend schot in de 8e minuut de lat. Daarna bleef Tsjechië aandringen, maar zonder succes. Ook FC Twente-speler Vaclav Cerny kreeg een kansje.

Maar als hij er aan de ene kant niet invliegt, dan gebeurt dat aan de andere kant wel. Deze aloude voetbalwet ging ook in het Kybunpark in St. Gallen weer op. Zwitserland hoefde maar even aan te zetten of de stand stond opeens op 2-0. Eerst kopte Remo Freuler van dichtbij de 1-0 binnen en uit de aftrap daarna kon Breel Embolo ook het net vinden. Check de goals hieronder!

Het zat de uitploeg ook niet mee. Rechtsback Vladimir Coufal zag zijn kopbal op de paal belanden. Even later scoorde Patrick Schick wel de verdiende aansluitingstreffer. Daardoor gingen de landen rusten bij een stand van 2-1.

Gemiste penalty

Na een uur spelen kregen de Tsjechen de ultieme kans op de gelijkmaker. Alleen lukte het Tomas Soucek niet om de penalty te benutten. Doelman Yann Sommer kon de zwakke penalty keren. Zo bleef het 2-1.

De Tsjechen bleven maar aanvallen en aanvallen maar de bal ging er maar niet in. Vlak voor tijd raakten ze voor de 3e keer deze wedstrijd het aluminium. Weer was het Coufal die de paal raakte. Daardoor eindigde de wedstrijd in 2-1 en werd Tsjechië verbannen naar League B in de Nations League.