TV-gids: hier kijk je live naar Ajax - AEK Athene
i

ProShots

TV-gids: hier kijk je live naar Ajax - AEK Athene

Jeroen Rooseboom • 08:34, 14-12-2023 / Laatste Update: 22:59, 04-01-2024

De laatste poulewedstrijd in de Europa League voor Ajax is een ware do or die-wedstrijd. De ploeg van trainer John van 't Schip moét winnen, anders zijn ze uitgeschakeld in Europa. Er staat genoeg op het spel dus. Check hieronder waar je Ajax - AEK Athene live op tv kan zien!

De club uit Amsterdam kan zich alleen nog plaatsen voor de Conference League, een Europees vervolg in de Europa League zit er niet meer in. Op dit moment staat Ajax laatste in Groep B. Brighton en Olympique Marseille gaan vanavond in een rechtstreeks duel uitmaken wie er met de groepswinst vandoor gaat en dus een Champions League-afvaller ontloopt. Daarbij hebben de Fransen genoeg aan een gelijkspel.

Alleen winst telt

Ajax-trainer Van 't Schip vatte het al mooi samen op de persconferentie: Ajax hoeft niet te rekenen. Het enige wat telt om te overwinteren in Europa is winst. AEK staat op 4 punten, de Amsterdammers op 2. Tegen de Grieken kan de coach niet beschikken over Steven Bergwijn. Brian Brobbey is er wel bij, net als Jorrel Hato: hij is direct tot aanvoerder gebombardeerd.

Steven Berghuis is er ook zeker niet bij. Hij kreeg een rode kaart na een belachelijke overtreding tegen Marseille en is dus geschorst. Hij mag vanaf de tribune gaan kijken of zijn ploeggenoten het redden.

Hoe laat is Ajax - AEK Athene?

De wedstrijd tussen Ajax en AEK Athene wordt afgetrapt om 21.00 uur in de Johan Cruijff Arena. Het stadion is stijf uitverkocht, dus zorg dat je op tijd die kant op gaat. Anders zou je wel eens lang in de rij kunnen staan.

Waar op tv zie je Ajax - AEK Athene?

De allesbeslissende wedstrijd tussen Ajax en AEK is live te volgen bij Veronica. Tijd voor een voorbeschouwing is er niet echt, omdat AZ eerst aan de bak moet tegen Legia. De uitzending met Ajax begint om 20.55 uur.