TV-gids: Nederlandse zaalvoetballers gaan voor kwartfinale EK in 'uitverkocht' huis
i

Getty Images

TV-gids: Nederlandse zaalvoetballers gaan voor kwartfinale EK in 'uitverkocht' huis

Eimert Pruis • 08:49, 28-01-2022 / Laatste Update: 21:17, 11-12-2023

De Nederlandse zaalvoetballers staan voor een grote klus op het EK in eigen land. Vrijdagavond staat de 3e en laatste groepswedstrijd op het programma. Servië is de tegenstander en Oranje zal willen winnen, maar moet ook kijken naar Oekraïne-Portugal voor plaatsing voor de kwartfinales.

Als Nederland wint, moet het hopen dat Oekraïne niet met 1 tot 5 doelpunten verschil wint van Portugal. Bij alle andere uitkomsten van Oekraïne-Portugal is Nederland dan door. Mocht wereldkampioen Portugal 'gewoon' winnen van Oekraïne dan heeft Oranje ook genoeg aan een gelijkspel. In alle gevallen valt het doek als de Nederlandse zaalvoetballers verliezen van Servië.

Nederland won de laatste decennia nooit van Servië

Het wordt een lastig duel in de Ziggo Dome, dat officieel is uitverkocht. Volgens de coronaregels mogen er maximaal 1250 toeschouwers naar binnen. Nederland speelde in de laatste 10 jaar 8 keer tegen Servië en verloor 7 keer. Die andere keer werd het gelijk.

Waar kan ik Nederland-Servië op het EK zaalvoetbal op tv kijken?

Nederland-Servië wordt uitgezonden bij de NOS. De wedstrijd begint om 20.30 uur. Om 20.00 uur begint de NOS-uitzending. Via NPO3, NOS.nl en de NOS-app kan je het duel volgen.