⚠️ | LET OP! Beslissingsduel Jong Oranje op andere zender te zien
i

Getty Images

⚠️ | LET OP! Beslissingsduel Jong Oranje op andere zender te zien

Bart van der Wijst • 15:07, 30-03-2021 / Laatste Update: 23:56, 05-01-2024

Jong Oranje speelt dinsdagavond (18.00u) één van de belangrijkste wedstrijden van de laatste paar jaar. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi neemt het op tegen Jong Hongarije en vecht voor een plek in de kwartfinale van het EK onder 21 jaar. Deze wedstrijd is uiteraard live te volgen bij de NOS, maar wel op een ANDERE zender dan je van ze gewend bent.

De groepsduels tegen Jong Roemenië en Jong Duitsland (beide 1-1) waren te zien op NPO 3, alleen dat is vanavond niet het geval. Op die zender is om 18.00u Brugklas te zien. Niet echt waar we naar op zoek zijn dus.

Waar kan ik Jong Oranje vanavond zien?

De wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Hongarije wordt uitgezonden via NPO Nieuws. Die zender is bij de providers te vinden op de volgende kanalen:

Ziggo: kanaal 501

KPN: kanaal 43

Budget: kanaal 43

Telfort: 43

Caiway: kanaal 60

DELTA: kanaal 39

Online: kanaal 200

T-Mobile: kanaal 260

XS4ALL: kanaal 43

Youfone: kanaal 33

Let op: niet alle providers hebben NPO Nieuws in het basispakket zitten. Het kan dus zijn dat je de zender niet kunt ontvangen. De wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Hongarije is ook te zien op NOS.nl en in de app van de NOS.

Wat staat er op het spel?

Jong Oranje kan de kwartfinale van het EK bereiken als het zelf wint van Jong Hongarije en er een winnaar komt bij de wedstrijd tussen Jong Duitsland en Jong Roemenië. Mocht die wedstrijd in een gelijkspel eindigen, dan moet Jong Oranje met ruime cijfers winnen van Jong Hongarije. Eindigt de wedstrijd tussen de Duitsers en de Roemenen in een doelpuntrijk gelijkspel (bijvoorbeeld 2-2 of 3-3), dan ligt Nederland er hoe dan ook uit.

Van de Looi zegt net dat 2 goals verschil tegen Hongarije genoeg is. Bij Jong Oranje wisten ze zelf blijkbaar ook niet dat het doelsaldo in de onderlinge wedstrijden leidend is. https://t.co/lS4dXy0fxY

— Milan van Dongen (@milanvandongen) March 27, 2021