TV-gids: check hier het duel om de Super Cup tussen Manchester City en Sevilla

Trevor Wagener • 14:00, 16-08-2023 / Laatste Update: 09:30, 12-12-2023

Hoewel het voetbalseizoen 2023/2024 intussen al lang en breed is begonnen, kijken we op deze woensdag nog 1 keer terug naar het vorige jaar. Om 21.00 uur nemen Champions League-winnaar Manchester City en Europa League-gigant Sevilla het in het Griekse Piraeus tegen elkaar op. Lees gauw door om te kijken hoe je deze clash kunt volgen!

Lees ook: 'UEFA wilde van Super Cup toernooi maken en verplaatsen naar Verenigde Staten'

De wedstrijd wordt gespeeld in het Georgios Karaiskákisstadion, wat de thuishaven is van Olympiakos. De 34-jarige Franse scheidsrechter François Letexier is aangewezen om het duel te leiden. De VAR is Letexiers landgenoot Jérôme Brisard.

Bij 'Treble winners' City, dat de 1e wedstrijd om het Europese toetje ooit zal spelen, doet spelmaker Kevin De Bruyne niet mee. De 32-jarige Belg liep wederom een hamstringblessure op en voor hem kwam het treffen met Sevilla te vroeg.

Afwezigen

De Portugese verdediger Ruben Dias skipt vanwege een hersenschudding, terwijl landgenoot Bernardo Silva niet topfit was en in Engeland achterbleef. Sevilla mist Marcao (spierblessure) en de met kniekwetsuren kampende Tanguy Nianzou en reserve-keeper Alfonso Vacas.

Wanneer is de Super Cup?

De Super Cup tussen CL-winnaar Man City en EL-winnaar Sevilla van woensdag 16 augustus begint om 21.00 uur en is live te zien bij RTL 7. Online is de pot via Videoland te volgen. Let bij RTL wel goed op: de voorbeschouwing gaat al vanaf 20.25 uur live.