Wint België bij Final Four van de Nations League eindelijk een prijs?
i

Getty

Wint België bij Final Four van de Nations League eindelijk een prijs?

Marcel Roes • 21:25, 05-10-2021 / Laatste Update: 08:30, 08-01-2024

Welk land wordt de opvolger van Portugal als winnaar van de Nations League? Op die vraag komt zondag in Milaan een antwoord. Want terwijl Oranje zich volop richt op de WK-kwalificatiewedstrijden, zou België deze week zomaar eens een prijs kunnen pakken.

Het geschiedenisboek van de Nations League is nog bepaald geen dikke pil. 2 jaar geleden werd de 1e editie van het toernooi gehouden. Het Nederlands elftal plaatste zich voor de Final Four door in de groepsfase Frankrijk en Duitsland voor te blijven. Oranje streed vervolgens in Portugal om de eerste eindzege in de Nations League.

Na een 3-1 overwinning op Engeland in de halve finale trof Oranje in de eindstrijd thuisland Portugal, dat in de halve finale eveneens met 3-1 won van Zwitserland. De finale werd een prooi voor de Portugezen. Gonçalo Guedes zorgde voor de beslissende 1-0 in Estádio do Dragão.

De 4 resterende landen in deze 2e editie van de Nations League zijn Italië (winnaar van Groep A1, waarin Nederland 2e werd), België, Frankrijk en Spanje. Voor de Belgen lonkt de 1e hoofdprijs in de geschiedenis, al zullen de Rode Duivels als ze moeten kiezen natuurlijk liever toeslaan op het WK 2022.

Het programma van de Final Four van de Nations League

Woensdag 6 oktober

Italië - Spanje (20.45 uur)

Donderdag 7 oktober

België - Frankrijk (20.45 uur)

Zondag 10 oktober

Troostfinale (15.00 uur)

Finale (20.45 uur)

Waar zie ik de Final Four van de Nations League?

De wedstrijden worden allemaal uitgezonden op Ziggo Sport.