📺 | TV-gids: op deze zender check je Nederland tegen Gibraltar
i

Getty Images

📺 | TV-gids: op deze zender check je Nederland tegen Gibraltar

Matthijs Nijhuis • 08:36, 21-11-2023 / Laatste Update: 03:58, 08-01-2024

Het Nederlands elftal veroverde afgelopen zaterdag een plekje op het EK, maar de mannen van Ronald Koeman kunnen nog niet achterover leunen. Oranje neemt het dinsdagavond op tegen Gibraltar, de laatste horde in de EK-kwalificaties. Lees hier op welke zender je naar Gibraltar - Nederland kijkt!

Niemand verwacht een spannende wedstrijd tegen de ministaat, het is vooral een kans voor Nederland om zich van zijn sterkste kant te laten zien. Gibraltar bezorgde groepswinnaar Frankrijk dit weekend nog een record door 14(!) tegendoelpunten door te laten.

Zender Nederland Gibraltar

Gibraltar - Nederland wordt live uitgezonden op NPO3. De wedstrijd begint om 20.45 uur. Let op! Zet op tijd je TV aan want de voorbeschouwing start al rond 20.18 uur. Uiteraard kun je ook live inschakelen via de livestream op de website van de NOS.

Wijzigingen

Bondscoach Koeman heeft al onthuld dat we vanavond wat interessante wijzigingen kunnen gaan zien op de Nederlandse helft. Op een persconferentie zei hij dat er wat posities gewijzigd gaan worden. Vooralsnog komt er geen ander systeem, maar zullen er wel een aantal spelers zijn die de kans krijgen om zich te laten zien.

Pot 3

Nederland zit door de EK-kwalificaties van gisteravond officieel in pot 3 bij de loting. Gekke dingen gaan er vanavond natuurlijk niet gebeuren, ondanks dat dat dus niks uitmaakt voor plaatsing op het EK. Schotland, Slovenië, Slowakije en Tsjechië zijn ook al zeker van een plekje in pot 3, dus die gaan sowieso aan onze neus voorbij straks.

De potindeling betekent wel dat Nederland wordt ingedeeld bij een van de landen uit pot 1. Die bestaat uit gastland Duitsland, Portugal, Frankrijk, Spanje, België en Engeland. Sowieso een zware dobber dus...