TV-gids: op deze zender kijk je naar de Conference League-finale tussen Fiorentina en West Ham
i

Pro Shots

TV-gids: op deze zender kijk je naar de Conference League-finale tussen Fiorentina en West Ham

Trevor Wagener • 11:15, 07-06-2023 / Laatste Update: 00:07, 12-12-2023

Een heerlijk (voetbal)avondje staat vanavond te wachten: op deze woensdag 7 juni spelen het Italiaanse Fiorentina en Engelse West Ham United de finale om de Europa Conference League 2023. Decor is de Fortuna Arena in de Tsjechische hoofdstad Praag. Scroll gauw verder om te checken waar deze pot te zien is!

Zie ook! 🎥🎣 Fiorentina-supporter staat... te vissen in uitvak en heeft nog beet ook

Scheidsrechter Conference League-finale

De 47-jarige Spanjaard Carlos del Cerro Grande is de scheidsrechter. Hij wordt bijgestaan door onder meer VAR-man Juan Martínez Munuera.

Afwezige spelers

Het 'thuisspelende' Fiorentina moet het doen zonder doelman Salvatore Sirigu en middenvelder Gaetano Castrovilli. Keeper Sirigu is geblesseerd aan zijn achillespees en Castrovilli kampt met een knieblessure.

Aan de andere kant kunnen The Hammers niet rekenen op één van hun twee Italiaanse spelers, de voormalige PSV'er Gianluca Scamacca. Hij mist de wedstrijd tegen zijn landgenoten ook vanwege een knieblessure.

Conference League-finalisten

De laatste keer dat Fiorentina een Europese hoofdprijs pakte, was ruim 50 jaar geleden: in 1961 wonnen ze de Cup-finale ín Glasgow van Rangers (1-4). Dit seizoen speelde Fiorentina ook al een finale, weliswaar om de nationale beker die ze op 24 mei van Internazionale (1-2) verloren. In de Serie A eindigde de ploeg van voormalig Eredivisie-speler Sofyan Amrabat (foto) als 8e.

West Ham, dat op weg naar deze finale onder meer afrekende met AZ, kende op hun beurt een teleurstellend Premier League-seizoen met een 14e plek als eindklassering. De Oost-Londenaren hopen in Praag op hun 1e Europese toernooi-triomf sinds 1999. Toen won de ploeg de Intertoto Cup. In het seizoen 1964-1965 pakte West Ham de UEFA Cup.

Lees ook: West Ham-held 'Knollsy' als gast mee naar de Conference League-finale: 'Moest bijna huilen'

Hoe laat begint Fiorentina - West Ham United?

De finale om de Europa Conference League tussen La Viola en West Ham is woensdagavond om 21.00 uur live en gratis te zien bij Veronica. De wedstrijd wordt óók uitgezonden op ESPN. Zit op tijd klaar: de voorbeschouwing begint om 20.25 uur.

Onderlinge ontmoetingen

Beide ploegen speelden in 1975 al eens 2 keer tegen elkaar om de zogeheten Anglo-Italian Cup. Fiorentina won beide ontmoetingen met 1-0. De andere keer dat West Ham op een Italiaanse ploeg stuitte, was in het seizoen 2006/2007. Toen ging WHU 2 keer onderuit tegen Palermo.