TV-gids: op deze zender kijk jij naar PSV - Heerenveen
i

Getty Images

TV-gids: op deze zender kijk jij naar PSV - Heerenveen

Bart van der Wijst • 09:56, 07-12-2023 / Laatste Update: 01:02, 05-01-2024

Het nog altijd foutloze PSV gaat donderdagavond verder met hun strijd om de titel. In eigen huis nemen de Eindhovenaren het op tegen sc Heerenveen, de nummer 8 van de Eredivisie. Lukt het PSV om voor de 15e keer op rij te winnen? Hieronder lees je op welke zender PSV - Heerenveen wordt uitgezonden.

Afgelopen zondag zette PSV een flinke stap richting het 25e kampioenschap door met 2-1 te winnen op bezoek bij nummer 2 Feyenoord. Het gat met de concurrentie bedraagt nu minimaal 10 punten.

Lees ook: De reden waarom PSV op donderdag speelt

Zender PSV - Heerenveen

Wie donderdagavond naar ESPN 1 zappt voor PSV - Heerenveen komt bedrogen uit. Op die zender is namelijk het NBA-duel tussen San Antonio Spurs en Minnesota Timberwolves te zien. PSV - Heerenveen komt op ESPN 2. De voorbeschouwing begint om 18.15 uur, de wedstrijd zelf om 18.45 uur.

Potentiële bananenschil

PSV begon 1 keer eerder beter aan het seizoen, in 1987/88. Toen won het de eerste 17 wedstrijden op rij en won het de triple: Eredivisie, KNVB Beker en Europa Cup I. In Eindhoven willen ze nog niet denken aan een walk in the park. Trainer Peter Bosz zegt tegenover De Telegraaf: "Ik denk dat iedere wedstrijd die wij spelen vanaf nu een potentiële bananenschil is."

"Omdat er de mogelijkheid is dat je niet wint en dan is het achteraf dé bananenschil geweest. Maar wij doen er alles aan om de focus vast te houden en de ploeg optimaal voor te bereiden op elke volgende wedstrijd."

Balans PSV - Heerenveen

Heerenveen is voor PSV een traditioneel lastige tegenstander. In het seizoen 2011/12 wisten de Eindhovenaren voor het laatst beide duels tegen te Friezen te winnen. De laatste keer dat Heerenveen in het Philips Stadion wist te winnen, was echter op 27 februari 2009. Vorig seizoen werd het 3-3 in Eindhoven, nadat Heerenveen een kwartier voor tijd nog met 3-1 voor stond.

Balans in Eredivisie:

Gespeeld: 31

Winst PSV: 19

Gelijk: 8

Winst Heerenveen: 4

Doelsaldo: 79-35