📺 | TV-gids: wanneer speelt Jong Oranje tegen Noord-Macedonië?
i

ANP

📺 | TV-gids: wanneer speelt Jong Oranje tegen Noord-Macedonië?

Matthijs Nijhuis • 09:40, 12-09-2023 / Laatste Update: 18:15, 11-12-2023

Wie dacht dat het Oranjegeweld voorlopig even op zich liet wachten, heeft het goed mis... We mogen de mannen onder de 21 natuurlijk niet vergeten! Zij spelen dinsdagmiddag een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Macedonië. Check hieronder wanneer én waar Jong Oranje speelt!

Wanneer speelt Jong Oranje?

Jong Oranje speelt dinsdagmiddag om 15.30 uur tegen Noord-Macedonië. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN. De voorbeschouwing start 10 minuutjes eerder, om 15.20 uur.

Op 8 september rekende het team op eigen bodem al af met Moldavië (3-0). 11 spelers maakten toen hun debuut in een Oranje shirtje. Ondanks het hoge balbezit (85%), duurde het relatief lang voordat er een doelpunt viel. Treffers kwamen uiteindelijk van Dirk Proper, Babadi en Million Manhoef. Nederland gaat nog altijd aan kop in de EK-kwalificatiepoule, mede dankzij Zweden, dat verrassend verloor van Noord-Macedonië.

Geen Devyne Rensch

Op Devyne Rensch hoeft Jong Oranje vanmiddag niet te rekenen. Eerder werd bekend dat de Ajacied na overleg met coach Michael Reiziger in Nederland mag blijven. Zijn vriendin is op het moment van schrijven hoogzwanger.

Jong Oranje programma

De komende maanden staan er nog enkele andere wedstrijden op het programma voor de mannen van Reiziger. Check hieronder het overzicht voor de komende tijd:

12 oktober: Georgië - Nederland

17 oktober: Gibraltar - Nederland

16 november: Nederland - Gibraltar

20 november: Zweden - Nederland