📺​ | TV-gids: zo kijk je live naar het WK voetbal voor clubs 2023
i

Getty Images

📺​ | TV-gids: zo kijk je live naar het WK voetbal voor clubs 2023

Noah Hoogenboezem • 21:57, 11-12-2023 / Laatste Update: 01:23, 06-01-2024

Het WK voetbal voor clubs begint dinsdag in Saudi-Arabië. 7 clubs strijden daar om de wereldtitel. Manchester City is als Europese deelnemer de grote favoriet om op vrijdag 22 december de beker omhoog te tillen. Het is alleen niet zo makkelijk om het toernooi vanuit Nederland te bekijken, dus check hier hoe je live kijkt naar het WK voetbal voor clubs 2023!

Het is de laatste keer dat het WK in de huidige vorm gespeeld gaat worden. De kampioenen van alle 6 de continenten mogen meedoen en ook de kampioen van het gastland is uitgenodigd. Bij de volgende editie in 2025 mogen er liefst 32 clubs meedoen. Er is zelfs een kans dat er dan ook een Nederlandse club meedoet.

Deelnemers

Manchester City won afgelopen seizoen de Champions League en mag dus meedoen in Saudi-Arabië. Ook Fluminense (Zuid-Amerika), Club León (Noord- en Midden-Amerika), Urawa Red Diamonds (Azië), Al Ahly (Afrika) en Auckland City (Oceanië) zijn kampioen geworden van hun continent. Al-Ittihad werd kampioen in Saudi-Arabië en dus is de ploeg met bekende spelers als Karim Benzema, Fabinho en N'golo Kanté er ook bij.

Nederlanders

Niet alle ploegen stromen in dezelfde ronde in. Manchester City en Fluminense hoeven pas in de halve finale te beginnen. De ploeg van Pep Guardiola treft daarin Club León uit Mexico of het Japanse Urawa Red Diamonds. Bij Urawa spelen 2 oude bekenden: Bryan Linssen en Alex Schalk. Zij kunnen dus in de halve finale hun landgenoot Nathan Aké treffen.

Waar is het WK voetbal voor clubs 2023 live te zien?

Het toernooi is wel lastig te volgen voor voetbalfans in Nederland. Er is namelijk geen enkele tv-zender, die de rechten heeft binnengehaald. Het toernooi is wel te bekijken via FIFA+. Als je daar een account aanmaakt, kun je de wedstrijden gratis bekijken.

Programma WK clubs 2023

Dinsdag 12 december:

19.00: Al-Ittihad - Auckland City

Vrijdag 15 december:

15.30: Club León - Urawa Red Diamonds

19.00: Al Ahly - Al-Ittihad/Auckland City

Maandag 18 december:

19.00: Fluminense - Al Ahly/Al-Ittihad/Auckland City (halve finale)

Dinsdag 19 december:

19.00 uur: Club León/Urawa Red Diamonds - Manchester City (halve finale)

Vrijdag 22 december:

15.30 uur: Troostfinale

19.00 uur: Finale