Twee ton boete voor Gladbach-spits en coronaregelaar Embolo na 'etentje met vriend'

Trevor Wagener • 19:50, 26-01-2021 / Laatste Update: 18:56, 04-01-2024

De Zwitserse international Breel Embolo heeft een flinke boete te lappen. Hij moet van zijn werkgever Borussia Mönchengladbach een zogeheten 'substantiële boete' betalen omdat hij de coronaregels heeft overtreden.

Volgens Duitse media mag de 23-jarige aanvaller een bedrag van 200.000 euro op tafel gooien. Embolo zou op zaterdag 16 januari na het competitieduel met Stuttgart (2-2) hebben deelgenomen aan een illegaal feest waarop ruim 20 mensen aanwezig waren. Dom, en het mocht niet natuurlijk.

Overtreding

De Duitse club veroordeelde zijn 'onverantwoordelijk gedrag' en liet hem al buiten de selectie voor de thuiswedstrijd tegen Bremen. Die pot eindigde in 1-0. Eerst ontkende Gladbach dat Embolo over de schreef was gegaan.

Au au viel Frauen

Ook Embolo zelf ontkende dat hij had deelgenomen aan het feest maar gaf wel toe 'gedineerd te hebben met een vriend'. De voetballer erkende dat hij 'in de huidige omstandigheden' een fout had gemaakt. Volgens Duitse media had de politie gezien dat Embolo via gekke manieren vluchtte. Bild meldde dat hij gevonden werd in een badkuip en dat er meerdere dames in z'n buurt waren.