Twee wedstrijden in Spanje uitgesteld na flatbrand in Valencia, clubs tonen medeleven
Het brandende flatgebouw in Valencia © ANP

Twee wedstrijden in Spanje uitgesteld na flatbrand in Valencia, clubs tonen medeleven

17:15, 23-02-2024 / Laatste Update: 17:33, 23-02-2024

Kijk er niet raar van op als er komend weekend overal een minuut stilte gehouden wordt bij wedstrijden in Spanje. Een grote brand heeft donderdagavond in ieder geval de stad Valencia in diepe rouw gebracht. Daarom zijn de wedstrijden van Valencia en Levante van komend weekend uitgesteld. Alle voetbalclubs tonen hun medeleven.

De wedstrijden tussen Granada en Valencia in LaLiga en het duel Levante - FC Andorra op het tweede niveau worden uitgesteld. Valencia en Levante hadden uitstel aangevraagd en dus ook gekregen.

Ergste brand ooit

De brand in een flatgebouw van veertien verdiepingen ontstond op de zevende of achtste verdieping, waarschijnlijk door kortsluiting. Het gebouw zou gebouwd zijn met licht ontvlambaar materiaal, waardoor de brand al snel een vuurzee werd. Minstens vijf mensen zijn omgekomen en nog zes mensen liggen gewond in het ziekenhuis. De brandweer vreest dat het lot van de ook nog veertien vermiste personen ook de dood is.

Het is de ergste brand ooit in de stad. De burgemeester heeft drie dagen van officiële rouw afgekondigd. De brand breidde zich zo snel uit, dat mensen huilend en smekend op de balkons om hulp riepen. De brandweer heeft zoveel mogelijk mensen proberen te redden, maar kon op een gegeven moment niet meer naar binnen vanwege instortingsgevaar.

Andere wedstrijden

Het kan ook nog zo zijn dat de organisatie van La Liga, de competitie in Spanje, besluit om bij alle wedstrijden een minuut stilte en/of rouwbanden in te voeren. In ieder geval toonden veel ploegen uit La Liga hun medeleven en condoleances voor de slachtoffers.