Twente geeft in slotminuten zege weg tegen Heracles in bloedstollende Derby van het Oosten

Yvo van Dorst • 18:27, 22-10-2023 / Laatste Update: 10:29, 07-01-2024

FC Twente heeft tegen Heracles Almelo geen zege kunnen bijschrijven in de Eredivisie. De Tukkers speelden met 2-2 gelijk in de Derby van het Oosten, waardoor ze in de zakken naar plek 4 op de ranglijst. Sem Steijn en Daan Rots waren de doelpuntenmakers bij Twente, Mario Engels en Sven Sonnenberg bij Heracles

Bij de Tukkers keerde Gijs Smal terug in de selectie na zijn blessure. De verdediger was er enkele weken niet bij vanwege zijn kwetsuur, maar viel nu weer in bij de ploeg van trainer Josep Oosting. Ook Michel Vlap is geblesseerd, maar hij werd gespot op de tribune en niet op de bank.

Overmacht

Vanaf het eerste fluitsignaal werd de overmacht van de bezoekers uit Enschede duidelijk. Na 11 minuten zorgde Rots al voor de openingstreffer van Twente en die score werd 20 minuten later verdubbelt door Sem Steijn. Die had weer wat te vieren, terwijl zijn vader weer verloor bij Ajax.

Aansluiting

Twente ging met een goed gevoel door met voetballen, maar ook Heracles was nog niet uitgeblust. De thuisploeg maakte in minuut 69 de aansluitingstreffer via Engels en was nog niet klaar met gas geven. In de laatste minuten van de wedstrijd deed invaller Sonnenberg zijn werk uitstekend en maakte hij de gelijkmaker. Twente en Heracles ontlopen elkaar door het punt ook niet veel meer op de ranglijst. De ploeg van Oosting zakt naar plek 4 en het team van John Lammers stijgt naar plek 7.