Twente neemt zoon van oud-international Jan Vennegoor of Hesselink mee op trainingskamp
i

Pro Shots

Twente neemt zoon van oud-international Jan Vennegoor of Hesselink mee op trainingskamp

Yvo van Dorst • 11:49, 02-01-2024 / Laatste Update: 12:17, 08-01-2024

Na PSV heeft ook FC Twente de lijst met spelers bekendgemaakt die mee gaan op trainingskamp deze winter. Daarbij springt 1 naam vooral in het oog: die van Lucas Vennegoor of Hesselink. Inderdaad, de zoon van voormalig Oranje-international Jan Vennegoor of Hesselink.

Samen met Jort Ribbers, Harrie Kuster en Benjamin Nagel is Vennegoor of Hesselink de vierde Academie-speler van Twente die meegaat op trainingskamp. Zondag speelt Twente een oefenwedstrijd tegen het Spaanse CD Eldense, een club die uitkomt op het tweede niveau van Spanje. 13 januari begint Twente weer aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen AZ.

Zo vader zo zoon

Lucas Vennegoor of Hesselink is de 17-jarige zoon van oud-international Jan Vennegoor of Hesselink. Lucas is net als zijn vader een centrumspits en speelt ook in de jeugd van FC Twente. Bij Twente Onder 18 is de jonge Vennegoor of Hesselink aardig op schot. Hij maakte 14 goals in evenveel wedstrijden.

Vader

Vennegoor of Hesselink senior kende zelf ook een ijzersterke carrière die begon bij FC Twente. Na zijn periode in Enschede trok hij naar PSV, Celtic, Hull City, Rapid Wien en sloot hij zijn loopbaan af in Eindhoven. Ook speelde Vennegoor of Hesselink 19 interlands in het Nederlands elftal.