Twente wil verrassen tegen Fenerbahçe: 'Graag ontdekken waar Twente nu staat'
i

Pro Shots / Ron Jonker

Twente wil verrassen tegen Fenerbahçe: 'Graag ontdekken waar Twente nu staat'

Brian Vesseur • 22:21, 23-08-2023 / Laatste Update: 02:08, 12-12-2023

FC Twente neemt het donderdag in Turkije op tegen Fenerbahçe. Op het spel staat een ticket voor de groepsfase van de Conference League. Voor de verliezer van het tweeluik zit het Europese avontuur. Twente wil voor een stunt gaan tegen de ploeg van onder andere Dusan Tadic, Jayden Oosterwolde en Ferdi Kadiouglu.

Twente-trainer Joseph Oosting noemt het treffen met Fenerbahçe een mooie krachtmeting. Hij wil graag ontdekken waar Twente nu daadwerkelijk staat, 'ten opzichte van een tegenstander als deze'. Deze woorden sprak Oosting op de persconferentie voorafgaand aan de uitwedstrijd.

Oosting wil dat zijn spelers ook genieten van deze ‘grote’ wedstrijd en de ambiance. "Vorige week waren we met z’n allen in Riga en vandaag slinger je achter een politie-escorte door de drukte van de hectische metropool Istanbul. Dat hoort bij het mooie avontuur dat Europees voetbal heet, we gaan daar met ons allen gewoon van genieten."

Programma

Fenerbahçe en FC Twente trappen donderdag om 19.00 uur Nederlandse tijd af. Een week later volgt in Enschede de tweede ontmoeting.