Typisch Afrika Cup: Algerije in nood reageert woest en ontkent gebruik duivelbezweerder
i

Pro Shots

Typisch Afrika Cup: Algerije in nood reageert woest en ontkent gebruik duivelbezweerder

Eimert Pruis • 21:53, 19-01-2022 / Laatste Update: 21:23, 11-12-2023

De Afrika Cup is in alle glorie begonnen en de bingokaart met typische Afrikaanse dingen is al bijna vol. Het oproepen van een duivelbezweerder kan afgestreept worden. Of in ieder geval de geruchten daarover. Volgens Algerije is er namelijk niets van waar dat zij een duivelbezweerder hebben benaderd om zich nog te plaatsen voor de knock-outfase.

De afgelopen dagen dook het gerucht op dat Algerije een duivelbezweerder heeft ingezet om de Afrika Cup te winnen. De Fédération Algérienne de Football zou de hulp hebben ingeschakeld van een islamitische medicijnman, die de spelers van 'De Woestijnvossen' tegen kwade krachten zou moeten beschermen.

Voor of tijdens de Afrika Cup?

Of het voor de Afrika Cup is gedaan of nu tijdens het toernooi omdat het zo slecht gaat met Algerije, is niet bekend. In het eerste geval zou de duivelbezweerder het waardeloos hebben gedaan. Algerije verloor van Equatoriaal-Guinea en speelde gelijk tegen Sierra Leone. Een zege tegen Ivoorkust is nodig om door te gaan.

De titelverdediger kan alle hulp dus gebruiken, maar volgens de Algerijnse federatie is er niets van waar en dat moet ook worden geschreven in een officieel statement. "We veroordelen en betreuren deze geruchten. De spelers blijven vertrouwen op hun talent, karakter en al het werk dat is verricht."