Tyrell Malacia, Lutsharel Geertruida en Riechedly Bazoer in voorselectie Curaçao

Trevor Wagener • 21:50, 18-06-2021 / Laatste Update: 22:05, 04-01-2024

In de voorselectie van Curaçao voor de Gold Cup 2021 zitten een paar hele verrassende namen. Zo zijn Feyenoorders Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia opgenomen door interim-bondscoach Patrick Kluivert en ook Riechedly Bazoer maakt deel uit van de 42-koppige voorselectie voor het toernooi om de beste ploeg van Noord-Amerika.

Opvallend is dat Malacia en Geertruida allebei jeugdinternational zijn van Nederland en nog niet eerder zijn opgeroepen voor het eiland. Ook Club Brugge-speler Tahith Chong maakt deel uit van de voorselectie.

'Oranje-internationals'

Bazoer heeft 6 interlands voor het Nederlands elftal gespeeld, maar kan dispensatie aanvragen als hij voor Curaçao uit wil komen. Ook Ricardo van Rhijn (8 interlands) en Joshua Brenet (2 interlands) zijn opgeroepen door Kluivert, die tijdelijk Guus Hiddink vervangt die kampt met de naweeën van corona.

Andere nieuwe namen zijn de broertjes Dylan en Quinten Timber van FC Utrecht, Shurandy Sambo en Nigel Thomas van Jong PSV, Sherell Floranus van sc Heerenveen en Ruben Kluivert van FC Utrecht.