UEFA beslist: geen PSV-fans aanwezig in stadion Bodø/Glimt tijdens Europa League-duel
i

Getty Images

UEFA beslist: geen PSV-fans aanwezig in stadion Bodø/Glimt tijdens Europa League-duel

Sjors Tanis • 13:04, 31-10-2022 / Laatste Update: 21:18, 08-01-2024

De Europese voetbalbond UEFA heeft het verzoek van PSV om de straf van een uitwedstrijd zonder publiek te verplaatsen afgewezen. Dat betekent dat donderdag in de laatste groepswedstrijd van PSV in de Europa League tegen de Noorse club FK Bodø/Glimt geen Eindhovense supporters in het uitvak zitten.

De UEFA besloot vorige week dat PSV geen supporters mag meenemen naar de volgende uitwedstrijd, als gevolg van de ongeregeldheden in Londen bij het verloren duel met Arsenal (1-0).

Fans met een ticket

Omdat heel wat PSV-supporters de reis naar Noorwegen al hadden geboekt, vroeg de club aan de UEFA of het mogelijk was de straf niet tegen Bodø/Glimt te laten gelden, maar bij de daaropvolgende uitwedstrijd in Europa. De Europese bond wees dat echter af, aldus een woordvoerder van PSV.

Zo'n 260 supporters hadden een kaartje gekocht. Omdat PSV signalen heeft gekregen dat heel wat fans de trip naar Noorwegen niet meer kunnen cancelen, zoekt de club in de Noorse stad Bodø een locatie waar de fans de wedstrijd op tv-schermen kunnen bekijken. De 125 mensen die een zakelijk arrangement hebben geboekt voor Bodø/Glimt - PSV, mogen het stadion volgens de woordvoerder wél in.

Strijd om plek 1

PSV is met 10 punten uit 5 wedstrijden al zeker van een vervolg in de Europa League. Tijdens de laatste speelronde strijdt de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij met koploper Arsenal (12 punten) om de 1e plaats in groep A. De groepswinnaar kwalificeert zich voor de 8e finales van de Europa League, de nummer 2 speelt in februari in een tussenronde tegen 1 van de nummers 3 van de Champions League.