🤑 | UEFA casht miljoenen euro aan boetes, Feyenoord gewaarschuwd
i

Getty Images

🤑 | UEFA casht miljoenen euro aan boetes, Feyenoord gewaarschuwd

Pim Huberts • 20:56, 02-09-2022 / Laatste Update: 04:57, 12-12-2023

De UEFA heeft miljoenenboetes uitgegeven aan clubs die financiële afspraken hebben overtreden. Paris Saint-Germain moet de grootste rekening betalen. De boete van PSG kan oplopen tot maar liefst 65 miljoen.

Ook Feyenoord is aangesproken. De club behoort tot een groepje clubs dat is gewaarschuwd. "Deze clubs is gevraagd meer financiële informatie te geven en zullen de komende periode extra worden gemonitord", verklaart de UEFA. Dankzij de noodmaatregelen tijdens de coronacrisis, komt de Rotterdamse club goed weg.

Verlies draaien

Voetbal International schreef over de conclusies van de financiële commissie van de UEFA. Hier wordt gekeken naar het seizoen 2021/22 en de 4 jaren ervoor. Als er dan alsnog verlies wordt gedraaid door een club, is er iets mis.

Italiaanse clubs niet op orde

En dus moesten een aantal grote clubs flinke schikkingen betalen. Na PSG zijn AS Roma (5 miljoen), Inter (4 miljoen), Juventus (3,5 miljoen) en AC Milan (2 miljoen) de grootste betalers. Besiktas (0,6 miljoen), Olympique Marseille (0,3 miljoen) en AS Monaco (0,4 miljoen) betalen ook mee aan de spaarpot van UEFA-voorzitter Aleksander Čeferin.