📸 | UEFA gaat opnieuw de fout in met fans bij Champions League-finale: 'Puinhoop en gevaarlijk'
i

Getty Images

📸 | UEFA gaat opnieuw de fout in met fans bij Champions League-finale: 'Puinhoop en gevaarlijk'

Bart van der Wijst • 23:30, 10-06-2023 / Laatste Update: 00:58, 12-12-2023

De UEFA lijkt niks te hebben geleerd van vorig seizoen, toen honderden fans van Liverpool het stadion niet inkwamen voorafgaand aan de finale van de Champions League tegen Real Madrid. Dit keer ging het opnieuw mis. Fans van Manchester City moesten via een gevaarlijke route naar het Atatürk Olympic Stadium. Dat tweette voetbaljournalist Alex Brotherton.

In Parijs konden supporters van Liverpool met een geldig ticket het stadion niet in omdat er veel valse kaarten in omloop waren. De Franse politie spoot met traangas waardoor het een grote puinzooi werd.

Déjà-vu

De UEFA stelde een onderzoek in naar de gebeurtenissen in Frankrijk, maar lijkt dat rapport zelf niet te hebben gelezen. In Istanboel was het opnieuw gevaarlijk, zo meldt Brotherton. "Laten we de Champions League-finale organiseren in een stadion dat alleen over de weg bereikbaar is, aan de rand van een stad met een notoir slechte verkeerssituatie", schreef hij cynisch.

"Oh, en laten we fans geen toiletten geven voordat ze in bussen worden geladen voor de 2 uur durende reis. Een klassieker in het UEFA-playbook", aldus Brotherton.

Vee

Volgens Brotherton is er een reden dat ManCity-fans fluiten bij het anthem van de Champions League. "Vele redenen, en het herhaaldelijk behandelen van supporters als vee is er slechts een van", stelde hij. "Duizenden City-fans stroomden naar de poorten door een parkeerplaats met openingen van niet meer dan een paar mensen breed. Puinhoop en gevaarlijk."