UEFA gaat weer met de pet rond bij Feyenoord: 3 boetes voor finale Conference League
i

Getty Images

UEFA gaat weer met de pet rond bij Feyenoord: 3 boetes voor finale Conference League

Bart van der Wijst • 12:16, 16-07-2022 / Laatste Update: 14:02, 07-01-2024

De UEFA zal enigszins teleurgesteld zijn dat Feyenoord niet deelneemt aan de voorrondes van een Europees toernooi, want hierdoor loopt de Europese voetbalbond heel wat geld mis. Tijdens de laatste campagne in de Conference League betaalde Feyenoord meer dan een half miljoen euro aan boetes. En daar kwamen er na de finale tegen AS Roma nog eens 3 bij.

Het duurde even voordat de UEFA met de pet langs kwam in Rotterdam, maar Feyenoord is alsnog bestraft voor meerdere incidenten in Tirana. In totaal moet de club 63.785 euro overmaken naar Nyon, het hoofdkwartier van de UEFA.

Boetes

12.000 euro was voor het afsteken van vuurwerk tijdens de finale. Ook het gooien van objecten leverde een flinke rekening op: 36.785 euro. De laatste boete was voor een spandoek, dat door de ogen van de UEFA als provocerend werd gezien. Onduidelijk is om welke het gaat. Feit blijft dat Feyenoord daarvoor 15.000 euro moet dokken.

Zwaardere straffen

De Europese campagne leverde vorig seizoen heel wat mooie plaatjes op, maar de club wordt er hard door geraakt. Niet alleen betaalde Feyenoord veel geld, ook werden er andere straffen opgelegd. Bij de eerste uitwedstrijd in de Europa League mag geen uitpubliek mee, tijdens de eerste thuiswedstrijd moeten de vakken Q, R, S, T, U, X dicht blijven.