UEFA mengt zich in kusschandaal: 'Gedrag Spaanse voorzitter is ongepast'
i

Getty Images

UEFA mengt zich in kusschandaal: 'Gedrag Spaanse voorzitter is ongepast'

Eimert Pruis • 10:36, 31-08-2023 / Laatste Update: 05:55, 12-12-2023

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin noemt het gedrag van de voorzitter van de Spaanse voetbalbond ongepast. Maar hij zegt dat de Europese voetbalbond zich niet wil bemoeien met het onderzoek dat de mondiale voetbalbond FIFA naar het gedrag van Luis Rubiales is gestart.

"Wat hij deed, is natuurlijk ongepast. Dat weten we allemaal. Ik hoop dat hij ook weet dat het ongepast is. Dit is alles wat ik er nu over wil zeggen. Verder wachten we af wat de disciplinaire commissie van de FIFA zal zeggen", zegt Ceferin tegen de Franse krant L'Equipe.

Kusschandaal

De 46-jarige Rubiales kuste de Spaanse speelster Jennifer Hermoso op haar mond tijdens de huldiging na de finale van het WK. Spanje won de titel ten koste van Engeland. De zoen zorgde voor veel ophef. Maar Rubiales weigert op te stappen. De FIFA heeft hem lopende het onderzoek voor 90 dagen geschorst.

Zaak in handen van FIFA

"Zijn zaak is nu in handen van de FIFA. Ik wil er nu verder niet op ingaan, omdat dit misschien het gevoel kan geven dat ik de druk wil opvoeren", aldus Ceferin. De voorzitter van de UEFA zei dat de Europese bond nu geen maatregelen tegen Rubiales neemt. "Door zijn schorsing van de FIFA mag hij zijn functie nu al niet meer uitvoeren, dus het heeft geen zin om hem 2 keer te schorsen."

Dreigement Spaanse bond

De Spaanse bond opperde eerder dat als de UEFA Rubiales een straf oplegt dat Spanje dan zijn clubs zou terugtrekken uit de Europese competities. De vraag is natuurlijk of het zo'n vaart zal lopen.

Lees ook: 💣 | ‘Spaanse voetbalbond dreigt clubs uit Europa te halen als UEFA voorzitter Luis Rubiales straft’