'UEFA staat open voor gesprekken met nieuwe baas van de Super League'
i

Getty Images

'UEFA staat open voor gesprekken met nieuwe baas van de Super League'

Jeroen Rooseboom • 17:44, 02-11-2022 / Laatste Update: 14:51, 07-01-2024

Wie dacht dat we van het gedrocht dat de Super League heet af waren, komt bedrogen uit. Een aantal weken geleden werd bekend dat het bedrijf achter het toernooi een nieuwe baas heeft. En deze man, Bernd Reichart, heeft het nu voor elkaar gekregen dat de UEFA met hem gaat praten over een mogelijke herlancering van de Super League.

Reichart is de nieuwe eigenaar van het bedrijf A22 Sports Management. Hij zei dat het tijd is om de dialoog aan te gaan met de Europese voetbalbond, want hij vindt dat het Europese voetbal met "existentiële problemen" kampt. In de podcasts van de broers Toni en Felix Kroos (Einfach mal Luppen) vertelde hij dat de UEFA inmiddels zijn uitnodiging om om tafel te gaan heeft geaccepteerd.

Felle kritiek

Dat is opmerkelijk, want het was juist de UEFA die felle kritiek leverde op het plan van de gesloten Super League in april 2021. De bond dreigde zelfs om de 15 clubs die daaraan mee wilden doen uit de nationale competities te zetten. Ook nu nog is er spanning tussen de UEFA en de enige 3 overgebleven clubs die door willen gaan met het plan: FC Barcelona, Juventus en Real Madrid.

Reichart zei dan ook dat hij niet meteen hoge verwachtingen heeft van deze eerste meeting. "We zullen het zeker niet over alles eens worden. Maar het is een goed teken voor clubs die nu terugdeinzen en sancties vrezen als ze het gesprek aangaan, het is een positief signaal."