In deze bijzondere plaats wordt de UEFA Super Cup gespeeld
i

Getty

In deze bijzondere plaats wordt de UEFA Super Cup gespeeld

Jeroen Rooseboom • 17:30, 10-08-2022 / Laatste Update: 04:18, 08-01-2024

De UEFA Super Cup: de strijd tussen de winnaar van de Champions League en de winnaar van de Europa League. Een wedstrijd van allure en prestige. Dit jaar wordt de wedstrijd om de Super Cup, zoals zo vaak, op een bijzondere plek gespeeld.

Waar wordt de UEFA Super Cup gespeeld?

Namelijk in Helsinki, Finland! Wie aan Finland denkt, denkt waarschijnlijk niet als eerste aan voetbal. Het land met ruim 5 miljoen inwoners staat in de sportwereld meer bekend om haar liefde voor ijshockey en motorsporten. Toch is het land het toneel voor de strijd om de Super Cup tussen Real Madrid en Eintracht Frankfurt. Op woensdag zal er worden gevoetbald in het Olympisch Stadion in Helsinki. Daar is plaats voor ruim 40.000 toeschouwers.

Lees ook: TV-gids: hier en hier kijk je live naar de strijd om de Europese Super Cup

Bijzondere plekken

Ze hebben er bij de UEFA een handje van om de wedstrijd om de Super Cup op bijzondere plaatsen te spelen. Van 1998 tot en met 2012 werd de wedstrijd onafgebroken in het Stade Louis II in Monaco gespeeld. In de jaren daarna werd er gevoetbald in onder andere Tbilisi, Trondheim, Tallinn en Belfast. De Super Cup van volgend jaar staat gepland in Kazan in Rusland, maar gezien de oorlog in Oekraïne zal dat nog wel gaan veranderen.

Volksverhuizing uit Duitsland?

De supporters van Eintracht hadden veel meer zin in een reisje naar Helsinki dan de supporters van Real. De Spaanse club nam maar 1.800 tickets af, terwijl Eintracht er ruim 8.000 verkocht. Op internet is nu te zien hoe de Eintracht-supporters de stad overnemen, zelfs per boot. De strijd op de tribunes om de Super Cup in Helsinki is in ieder geval al gewonnen door Eintracht Frankfurt.

Die Fans der @Eintracht müssen den Text zu „Ob mit Bus oder Bahn oder Flugzeug - scheißegal!“ wohl überarbeiten.

Zumindest hätten diese Wechselgesänge auf Schiffen bei Helsinki eine Erwähnung verdient.

😂💪🏻🦅#RMASGE #SuperCup #SGEuropa pic.twitter.com/FxN1F8k7hp

— FUMS (@fums_magazin) August 10, 2022