UEFA verplicht coach KAA Gent om voor lege perszaal te staan: na 30 seconden weer weg
i

Getty Images

UEFA verplicht coach KAA Gent om voor lege perszaal te staan: na 30 seconden weer weg

Pim Huberts • 21:55, 13-12-2023 / Laatste Update: 05:05, 08-01-2024

Hein Vanhaezebrouck heeft misschien wel de kortste persconferentie ooit gehouden. Voor het duel tegen Maccabi Tel Aviv was de coach van KAA Gent al na 30 seconden van het persmoment verdwenen, zo schrijft HLN. De UEFA verplichtte Vanhaezebrouck en één speler om aanwezig te zijn, terwijl er helemaal geen pers was.

De persconferentie werd namelijk gehouden in het hotel waar Maccabi verblijft, in het Servische Novi Sad. Dit ligt op een uur rijden vanaf het hotel van KAA Gent. Vanhaezebrouck sprak de pers dan al op het vliegveld in België toe. De Israëlische media had geen interesse om de 59-jarige trainer te spreken.

3e doelman

Vanhaezebrouck wist dat er geen pers voor hem klaar zou staan, maar toch stapte hij de auto in. De UEFA was streng en verplichtte hem een uur heen en een uur terug te rijden. Aan zijn zijde zat Céléstin De Schrevel, 3e doelman van de club. De UEFA heeft inmiddels haar excuses aangeboden.

Conference League

KAA Gent speelt donderdagavond de Conference League-wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv. De uitwedstrijd wordt in Servië gespeeld, omdat het niet veilig is in Israël. Het zal een belangrijke wedstrijd worden. De winnaar wordt namelijk eerste in Groep B en stroomt direct door naar de 8e finales. Bij een gelijkspel behoudt KAA Gent de leiding.